_

Zmniejszanie jednokierunkowe

Forum ogólne. Miejsce na pierwsze pytania w karierze projektanta. Wszelkie tematy, których nie można zakwalifikować do jednej z poniższych grup.

Zmniejszanie jednokierunkowe

Postprzez wpjtaspi » sty 06, 2012 21:56

Czy można a AutoCad zmienić wymiar elementu np. tylko w pionie pozostawiając wymiar poziomy ? Np. z prostokąta zrobić kwadrat ? Oczywiście moja figura jest o wiele bardziej skomplikowana, chcę ją po prostu zwęzić w pionie.
wpjtaspi
 
Posty: 8
Dołączył(a): lis 27, 2011 12:30

Re: Zmniejszanie jednokierunkowe

Postprzez kruuger » sty 07, 2012 00:36

wpjtaspi napisał(a):Czy można a AutoCad zmienić wymiar elementu np. tylko w pionie pozostawiając wymiar poziomy ? Np. z prostokąta zrobić kwadrat ? Oczywiście moja figura jest o wiele bardziej skomplikowana, chcę ją po prostu zwęzić w pionie.

opanowac polecenie _STRETCH
K.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4881
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: Zmniejszanie jednokierunkowe

Postprzez wpjtaspi » sty 07, 2012 00:40

Moje oko omijało tą komendę od kilku lat, czego to się człowiek nie dowie na studiach :) Podziękował serdecznie :D
wpjtaspi
 
Posty: 8
Dołączył(a): lis 27, 2011 12:30


Powrót do Pytania studentów, laików i początkujących

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników