_

ZW3d 2015 - WIN10

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

ZW3d 2015 - WIN10

Postprzez witbike » lut 03, 2019 20:23

Witam, czy ktoś poradził sobie z problemem otwwarcia programu ZW3d na win 10? Producenci olali temat bo w chwili wypuszczania wersji 15 nie było win 10...
witbike
 
Posty: 5
Dołączył(a): mar 27, 2014 21:05

Re: ZW3d 2015 - WIN10

Postprzez Adrian Dudek » lut 04, 2019 09:54

Witam,
Jak rozumiem nie można w ogóle włączyć ZW3D 2015 na Win10? Przyznam, że to dziwne bo u mnie w pracy jest jedna licencja w wersji 3x i normalnie importuje, zapisuje pliki pracując na najnowszej wersji Windowsa. Jedyny mankament to praca z operacjami 3x Frezowanie. Ale na warsztacie mam komputer z Win7 i obszedłem ten problem. Prywatnie projektuje modele na Win10 (też zw3d 2015, a jak chcę coś wyfrezować to przenoszę licencję na stanowisko przy maszynie). Slyszałem, że można to obejść instalując "wirtualną maszynę" z Win7 na aktualnym Win10, przez co możemy w pełni korzystać z "zalet" win7 - o którym jednak słyszałem, że niestety tak jak XP ma niedługo przestać być wspierane globalnie.
Co do samego działania programu to może spróbuj reinstalacji zw? Może jakiś błąd się zapisał przy jednym otwieraniu, stąd ta przypadłość.
Adrian Dudek
 
Posty: 8
Dołączył(a): lip 27, 2017 10:04

Re: ZW3d 2015 - WIN10

Postprzez Adrian Dudek » lut 04, 2019 10:03

Dodatkowo wrzucam screena po właczeniu zw2015 na win10. Jak mówiłem u siebie pracuje i program hula :)
Załączniki
zw2015_win10.png
zw3d 2015 na win10
Adrian Dudek
 
Posty: 8
Dołączył(a): lip 27, 2017 10:04

Re: ZW3d 2015 - WIN10

Postprzez witbike » lut 04, 2019 22:25

Cześć,
ja miałem problem z odpaleniem w 2016 po aktualizacji. Dziś dzowniłem do ZW i podobno jest tak jak mówisz. Działa wszystko oprócz 3x frezowanie czego używam bardzo często. Nie lubię kombinować z wirtualnymi maszynami itp. Chciałem zmienić komputer na nowy i mam problem bo cały czas zostaje kwestia programu który nie działa pod WIN10.
Panowie z ZW są jednak bardzo mili i może zaproponują jakąś dobrą cene na aktualizację :)
witbike
 
Posty: 5
Dołączył(a): mar 27, 2014 21:05


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników