_

Autocad 2016 na kilku stanowsiakch

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Autocad 2016 na kilku stanowsiakch

Postprzez Jakub94 » lis 12, 2020 19:02

Witam
Mam pytanie co do możliwości zainstalowania Autocada 2016 na 3 stanowiskach, na koputerach, kóre odłączone są od internetu a połączone są między sobą wewnętrzną siecią. Szukam takiego rozwiązania, które docelowo pozwoli mi korzystać z AC jednocześnie.
Czy ktoś ma pomysł co należy zrobić, aby osiągnąć taki cel?
Dziękuję za odpowiedzi i pomoc.
Jakub94
 
Posty: 6
Dołączył(a): sty 15, 2019 19:08

Re: Autocad 2016 na kilku stanowsiakch

Postprzez badziewiak » lis 12, 2020 19:40

Legalnie? Raczej nie. Nielegalnie? Oczywiście. Ale nie będę podpowiadał.
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2382
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Re: Autocad 2016 na kilku stanowsiakch

Postprzez Jakub94 » lis 12, 2020 19:48

Czyli muszę kupić tyle licencji ile mam komputerów?
Jakub94
 
Posty: 6
Dołączył(a): sty 15, 2019 19:08

Re: Autocad 2016 na kilku stanowsiakch

Postprzez badziewiak » lis 12, 2020 19:59

Teraz raczej nie kupisz licencji na takie stare cady, tylko prawdopodobnie będzie to subskrybcja. Zapytaj autoryzowanych sprzedawców: https://www.autodesk.pl/resellers/locate-a-reseller
badziewiak

WARTO WIEDZIEĆ: https://www.dropbox.com/s/qarh4io79f6okzy/IslamPowerX.pps?dl=1
Avatar użytkownika
badziewiak
 
Posty: 2382
Dołączył(a): paź 15, 2008 09:08
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody :D

Re: Autocad 2016 na kilku stanowsiakch

Postprzez Jakub94 » lis 12, 2020 20:16

Myślałem o odkupieniu licencji i właśnie zastanawiam się jakiej muszę szukać :)
Jakub94
 
Posty: 6
Dołączył(a): sty 15, 2019 19:08

Re: Autocad 2016 na kilku stanowsiakch

Postprzez gieborywar » lis 13, 2020 11:03

Jak napisał kolega wyżej. Zrobić się da, ale nie jest to legalne rozwiązanie.
Musisz mieć trzy licencje. Jeśli nie musiałbyś używać wszystkich trzech stanowisk jednocześnie, to dobry rozwiązaniem jest licencja sieciowa.
gieborywar
 
Posty: 116
Dołączył(a): lis 28, 2013 09:03

Re: Autocad 2016 na kilku stanowsiakch

Postprzez CADWARE » lis 13, 2020 11:13

3 stanowiska = 3 licencje

Sieciowej te nie można używać na 3 stanowiskach jednocześnie.

Autodesk teraz bardzo pilnuje legalności użytkowania licencji. Szczerze odradzam kombinowanie.

Pozdrawiam
Kamil
CADWARE
 
Posty: 15
Dołączył(a): paź 02, 2019 10:37


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników