_

AutoCad AutoLisp Plant 3D

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

AutoCad AutoLisp Plant 3D

Postprzez ZbysioMT » kwi 09, 2019 11:49

Witam czy ktoś jest wstanie mi napisać lub ma lispa do AutoCad-a który by podczas zapisu pliku robił by export (EXPORTTOAUTOCAD)
z góry dziękuje za pomoc
ZbysioMT
 
Posty: 55
Dołączył(a): gru 23, 2007 15:47
Lokalizacja: Gliwice

Re: AutoCad AutoLisp Plant 3D

Postprzez ZbysioMT » maja 11, 2019 15:27

czy ktoś jest mi wstanie pomóc
ZbysioMT
 
Posty: 55
Dołączył(a): gru 23, 2007 15:47
Lokalizacja: Gliwice

Re: AutoCad AutoLisp Plant 3D

Postprzez andkal » maja 12, 2019 12:11

Kod: Zaznacz cały
(defun c:test1 ( / )
    (command "_qsave")
    (command "_-EXPORTTOAUTOCAD" "_Format" 2007 "_Bind" "_Yes" "_Type" "_Insert"
        "";zakonczenie
        "";podanie nazwy (domyslne zaakceptowanie)
    );command
);defun


Pracując z Autocadem MEP zauwazyłęm że te exporty czasami źle się robią przez to że mają problem ze zbindowanie xfreów i trzeba przed exportem zbindować ręcznie więc ten lisp będzie obarczony błędami autocada w tym zakresie (może się tak zdarzyć).
http://www.autolisps.blogspot.com - handy plugins for autocad
andkal
 
Posty: 68
Dołączył(a): paź 01, 2017 22:10

Re: AutoCad AutoLisp Plant 3D

Postprzez ZbysioMT » maja 12, 2019 20:23

andkal napisał(a):
Kod: Zaznacz cały
(defun c:test1 ( / )
    (command "_qsave")
    (command "_-EXPORTTOAUTOCAD" "_Format" 2007 "_Bind" "_Yes" "_Type" "_Insert"
        "";zakonczenie
        "";podanie nazwy (domyslne zaakceptowanie)
    );command
);defun


Pracując z Autocadem MEP zauwazyłęm że te exporty czasami źle się robią przez to że mają problem ze zbindowanie xfreów i trzeba przed exportem zbindować ręcznie więc ten lisp będzie obarczony błędami autocada w tym zakresie (może się tak zdarzyć).


Wielkie dzięki sprawdzę to czy działa, ja pracuje w AutoCAD Plant 3D i tam niestety nie ma exportu do IFC a żeby poskładac ały model w Revicie to trzeba robić export to autocad.
ZbysioMT
 
Posty: 55
Dołączył(a): gru 23, 2007 15:47
Lokalizacja: Gliwice


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot]