_

CAE a 64 bity ??

Forum o CAE.

CAE a 64 bity ??

Postprzez rolek » gru 12, 2005 01:45

Pytanie jak w temacie : kto odpalil Anse lub Nastran/Patran na 64-bitowej windzie??
ciekawy jestem czy znalazl sie ktos taki a jak tak to czekam na spotrzezenia 8)
Avatar użytkownika
rolek
 
Posty: 52
Dołączył(a): lis 02, 2005 01:26

Re: CAE a 64 bity ??

Postprzez grygus » gru 12, 2005 09:39

Abaqusa odpaliłem na 64 bitowym SUN'ie, z Solarisem :-)))
Demonem szybkości to to nie było - ale wyrażnie szybszy od Windowsa.
grygus
 
Posty: 29
Dołączył(a): lis 16, 2005 09:17
Lokalizacja: Koszalin

Re: CAE a 64 bity ??

Postprzez rolek » gru 13, 2005 17:50

>no coz ja niestety ani Abaqusa ani Sun'a nie znam :shock:


Sun to platforma (rodzaj komputera) a nie software !
Avatar użytkownika
rolek
 
Posty: 52
Dołączył(a): lis 02, 2005 01:26

Re: CAE a 64 bity ??

Postprzez grygus » gru 13, 2005 18:55

SUN to komputer firmy SUN Microsystem - rodzaj platformy oczywiście, a Solaris to system operacyjny obsługujący te platformy. Solaris podobny jest do Linuxa - podobna filozofia pracy.

Niedługo na tym pracowałem - wkurzało mnie to, że jak robie prezentacje z wyników, to trzeba wszystko przenosić na Windowsa, aby prezentacja była w PowerPoint'cie - aby nie było niespodzianek na konferencjach ;-)) ...
grygus
 
Posty: 29
Dołączył(a): lis 16, 2005 09:17
Lokalizacja: Koszalin

Re: CAE a 64 bity ??

Postprzez rolek » lut 13, 2006 18:55

Ansys Workbench i Multiphysics 10 --- chodza :)

Nastran/Patran 2005 --- chodza :)
Avatar użytkownika
rolek
 
Posty: 52
Dołączył(a): lis 02, 2005 01:26


Powrót do CAE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników