_

MSC/Patran/Nastran - pliki *.op2

Forum o CAE.

Re: MSC/Patran/Nastran - pliki *.op2

Postprzez ryjo76 » gru 25, 2005 00:00

P.S.

Przeglądałem plik *.bdf i natknąłem się na:

ASSIGN OUTPUT2 =.op2', UNIT = 12

dopisałem do postaci:

ASSIGN OUTPUT2 ='belka.op2', UNIT = 12

i uzyskałem plik:

belka.op2 :P

Jednak nie chce mi się za każdym razem wkradać do *.bdf, żeby zmieniać tę komendę.

Co robię źle, że nie uzyskuję od razu pliku belka.op2 z nazwą?

Pozdrawiam i świętuję dalej z Patranem:D
ryjo76
 
Posty: 37
Dołączył(a): gru 16, 2005 20:50
Lokalizacja: Lubin

Re: MSC/Patran/Nastran - pliki *.op2

Postprzez bravo100 » mar 30, 2006 12:02

czesc

po forum stwierdzam że jestes bardzo zaawansowanym uzytkowniekiem Patrana i Nastrana . czy msz jakies materiały do nauki tego programu które byś udostepnił?

Pozdrawiam bravo100@o2.pl
BRAVO100
bravo100
 
Posty: 3
Dołączył(a): sty 23, 2006 02:41
Lokalizacja: płock

Re: MSC/Patran/Nastran - pliki *.op2

Postprzez ryjo76 » kwi 01, 2006 09:51

Witam, jak wynika z historii tego tematu nie jestem zaawansowanym użytkownikiem Patran - Nastran a korzystam jedynie z ogólnie dostępnych tutoriali, które bez problemu każda wyszukiwara zlokalizuje. Do tej pory nie wyjaśniłem tytułowego problemu z plikiem *.op2. Doszedłem do wniosku, że przyczyną może być wersja "edukacyjna" oprogramowania. Zdecydowałem się więc na książkę "MES w mechanice konstrukcji" gdzie dołączona jest płyta CD z legalną, studencką wersją Abaqus. Dziś właśnie zainstalowałem owego Abaqusa i stawiam pierwsze kroczki. Na płycie zlokalizowałem też dokumentację do Abaqusa i myślę, że parę godzin z tutorialami i ową dokumentacją da wymierne efekty:)

Co do materiałów to proponuję zwrócić się bezpośrednio do pozostałych osób biorących udział w tym temacie.

Pozdrawiam.
ryjo76
 
Posty: 37
Dołączył(a): gru 16, 2005 20:50
Lokalizacja: Lubin

Poprzednia strona

Powrót do CAE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników