_

Nastran - brak pliku xdb

Forum o CAE.

Nastran - brak pliku xdb

Postprzez Bugatti » cze 22, 2013 13:49

Witam

otrzymuję błąd podczas wczytywania wyników analizy:
No Results File was selected and the Results File frame.xdb for job frame does not exist. Please select an existing Results File.

W katalogu że wynikami brak tego pliku.

Poprzednio miałem problem z błędem P3_TRANS.INI. Wczytałem w Configuration Utility:
ALocalcommand: ścieżka\bin\mdnastran.exe
Acommand: (taka sam ścieżka jak wyżej)

i tu mam też pytanie czy solverem ma być mdnastran.exe ? Bo w katalogu bin są inne aplikacja:
- md20101.exe
- mdnast20101.exe
- mdnast20101w.exe
- mdnastran.exe
- mdnastranw.exe

kombinowałem z 3 trzema pierwszymi aplikacjami w ww. ścieżkach w COnfiguration Utility i błąd zniknął. A po ponownym uruchomieniu Patrana/Nastrana błąd 3_TRANS.INI znów się pojawia.

Jak sobie poradzić z tymi dwoma problemami :
błędem 3_TRANS.INI
oraz
brakiem pliku z wynikami .xdb ?


Pozdr.
Bugatti
Bugatti
 
Posty: 10
Dołączył(a): mar 07, 2012 15:30

Re: Nastran - brak pliku xdb

Postprzez Kocyk » cze 23, 2013 20:27

również miałem czasami problem z brakiem pliku xdb i zauważyłem, że jeżeli plik modelu znajduje się w folderach z polskimi znakami xdb nie będzie.
Kocyk
 
Posty: 6
Dołączył(a): kwi 06, 2012 15:45

Re: Nastran - brak pliku xdb

Postprzez Bugatti » cze 25, 2013 18:27

Cześć,

w moim przypadku nie ma polskich znaków w folderach i podfolderach w których powinień być zapisany plik z xdb.

Ma ktoś jakiś inny pomysł ?

Którego solvera Nastrana mam użyć z tych w katalogu "bin" (pierwszy mój post) ? Może ktoś sprawdzić z jakiego aktualnie korzysta ?

Pozdr.
Bugatti
Bugatti
 
Posty: 10
Dołączył(a): mar 07, 2012 15:30

Re: Nastran - brak pliku xdb

Postprzez Kocyk » cze 26, 2013 00:44

Witam,
moja studencka wersja patrana korzysta z nast20122.exe.
pozdr.
to może plik został skopiowany, przeniesiony z jednego folderu do drugiego, co u siebie też zauważyłem, że zdarza się wtedy nastranowi nie tworzyć xdb. :) oczywiście jeśli skopiowany na poziomie systemu operacyjnego, a nie za pomocą w patranie save a copy.
Ł.K.
Kocyk
 
Posty: 6
Dołączył(a): kwi 06, 2012 15:45


Powrót do CAE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników