_

Offset a dystans przesunięcia z miejscami po przecniku

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

Offset a dystans przesunięcia z miejscami po przecniku

Postprzez bartek158 » maja 14, 2019 08:18

Witam
Potrzebowałem narysować rysunek na podstawie wydruku na którym są wymiary podane w cm. Teraz muszę zrobić offset 2.5cm , ale oczywiście użycie kropki uruchamia wprowadzanie współrzędnych początka linii. Mogę oczywiście wszystko narysować od nowa w mm ale wolałbym się nauczyć jak wprowadzać wartości po przecinku ( np dystans offsetu lub długość linii). Ktoś coś podpowie ?
bartek158
 
Posty: 2
Dołączył(a): sie 03, 2018 16:59

Re: Offset a dystans przesunięcia z miejscami po przecniku

Postprzez miro88 » maja 14, 2019 09:21

wpisz 25 jako offset
miro88
 
Posty: 120
Dołączył(a): wrz 24, 2009 00:48
Lokalizacja: Wieliczka

Re: Offset a dystans przesunięcia z miejscami po przecniku

Postprzez ziele_o2k » maja 14, 2019 09:21

Nie wprowadzasz kropki tylko przecinek :) Na klawiaturze numerycznej masz kropkę narysowaną, ale ustawienia windowsa w PL czytają to jako przecinek, ponieważ u nas separatorem dziesiętnym jest przecinek :)
Używaj kropki, która jest gdzieś nad prawym ALTem
Ziele
Avatar użytkownika
ziele_o2k
 
Posty: 806
Dołączył(a): mar 18, 2014 11:33
Lokalizacja: Poznań


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot]