_

otwór w rurze

Zagadnienia inżynierskie: problemy w oderwaniu od konkretnej aplikacji.

otwór w rurze

Postprzez Leszek Jaszczak » lis 27, 2013 15:00

witam jak zrobić otwór w rurze, otwór ma być prostopadły do osi rury?
pozdrawiam
leszek
Leszek Jaszczak
 
Posty: 13
Dołączył(a): lis 27, 2013 14:57

Re: otwór w rurze

Postprzez mdbdesign » lis 27, 2013 15:03

Wywiercic...
Marek
Avatar użytkownika
mdbdesign
 
Posty: 844
Dołączył(a): cze 05, 2007 03:38
Lokalizacja: Courtice, Ontario, Canada

Re: otwór w rurze

Postprzez Leszek Jaszczak » lis 27, 2013 16:54

problem w tym ze nie potrafie narysować okręgu na powierzchni rury..
Leszek Jaszczak
 
Posty: 13
Dołączył(a): lis 27, 2013 14:57

Re: otwór w rurze

Postprzez Rerg » lis 27, 2013 17:41

Hej, pytasz o wykonanie czy o narysowanie w CAD'zie?
Rerg
 
Posty: 192
Dołączył(a): lip 11, 2013 16:25

Re: otwór w rurze

Postprzez mdbdesign » lis 27, 2013 18:03

Otwor w rorze widok z gory:

Chcialem dodac zdjecie ale znowu d..a
Nie udało się wgrać załącznika do ./files/5759_7b5a74f5e5fc3bc071ec670f2698ad54


Admin, co sie dzieje????
Marek
Avatar użytkownika
mdbdesign
 
Posty: 844
Dołączył(a): cze 05, 2007 03:38
Lokalizacja: Courtice, Ontario, Canada

Re: otwór w rurze

Postprzez Leszek Jaszczak » lis 28, 2013 17:31

właśnie od wczoraj próbowałem wkleic zdjecie al nie daje rady, oczywiście chodziło mi o narysowanie w acad np. 2013 diś zdjecia znowu nie wchodzą
Leszek Jaszczak
 
Posty: 13
Dołączył(a): lis 27, 2013 14:57

Re: otwór w rurze

Postprzez Leszek Jaszczak » lis 28, 2013 17:33

http://imageshack.com/a/img823/7774/0b1x.jpg

może tak zadziała

to ma być jest wymiennik ciepła typu rura w rurze. Chce zrobić wejście w rure zewnętrzą jak pokazuje strzałka tak aby zewnętrzna rura tworzyła płaszcz np wodny grzejny, nie moge jednak stworzyć wejscia w rure, komendy logiczne w zakładce edycja brył nie sprawdzają sie, być może źle ich używam , może ktoś zna jakiś mądry film z instruktarzem bo nie znalazłem takiego narazie
Ostatnio edytowany przez Leszek Jaszczak, lis 28, 2013 17:38, edytowano w sumie 1 raz
Leszek Jaszczak
 
Posty: 13
Dołączył(a): lis 27, 2013 14:57

Re: otwór w rurze

Postprzez Leszek Jaszczak » lis 28, 2013 18:16

udało się
http://imageshack.com/a/img716/2499/ugwa.jpg
odpowiednie uzycie komendy "różnica" zadziałlało pomógł film
http://www.youtube.com/watch?v=77qVDp7QqA4
Leszek Jaszczak
 
Posty: 13
Dołączył(a): lis 27, 2013 14:57

Re: otwór w rurze

Postprzez mdbdesign » lis 28, 2013 19:42

No widzisz, jak sie chce to sie zrobi. Gratuluje.
Marek
Avatar użytkownika
mdbdesign
 
Posty: 844
Dołączył(a): cze 05, 2007 03:38
Lokalizacja: Courtice, Ontario, Canada


Powrót do Warsztat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników