_

Pytanie do użytkowników ANSYS-a

Forum o CAE.

Pytanie do użytkowników ANSYS-a

Postprzez Grzegorz25 » lut 09, 2006 09:41

Witam, mam następujące pytanie:

Jakiej aplikacji używacie do budowy geometrii modelu dla ANSYS-a?

Czy WORKBENCH w zupełności do tego wystarczy, czy raczej używacie innych programów, a jak tak to jakich?
Z góry dziękuje za odpowiedz.

Grzegorz
Grzegorz25
 
Posty: 93
Dołączył(a): lis 06, 2005 20:55
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Pytanie do użytkowników ANSYS-a

Postprzez ///RSth » lut 09, 2006 16:04

Ja nie pracowałem w ANSYS Workbench, mam w nim pracować
w niedalekiej przyszłości, jednak zapoznałem się krótko z nim i
musze powiedzieć, że nie miałem problemu z wczytaniem modeli
IGES, modeli z ProE, z SE czy z SW. (Używałem wersji Mutiphysics 9.0).
Pozdrawiam,
///RSth,

Polecam: CATIA - www.catia.com.pl /
PRO/E - www.pfp.w.pl / CAE - www.cae.info.pl
Avatar użytkownika
///RSth
 
Posty: 290
Dołączył(a): wrz 30, 2005 00:20
Lokalizacja: Wawa / Bemowo

Re: Pytanie do użytkowników ANSYS-a

Postprzez sweem » lut 14, 2006 11:31

Witam
Rozumie, ze chodzi o ANSYSa w srodowisku Workbench. ANSYS posiada swojego "CADa" DesignModeler, przez ktorego mozna importowac, poprawiac i budowac geometrie. ANSYS ma interfejsy graficzne do wiekszosci CADow i zasada jest taka, ze pracuje sie na geometrii z CADa ale nie ma problemu zeby ja zbudowac w DesignModelelrze. DM ma jeszcze jedna zalete, otoz porafi w sprytny sposob przygotowac geometrie do analizy (wiekszosc geometrii od kreslarzy nie nadaje sie do analiz).

sweem
sweem
 
Posty: 37
Dołączył(a): lis 23, 2005 13:52
Lokalizacja: Bytom


Powrót do CAE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników