_

Rynna w ADT 2006

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

Rynna w ADT 2006

Postprzez bigdaaddy » mar 06, 2006 00:23

Witam!!!

Czy w ADT 2006 jest standardowo rynna 3D czy może trzeba jakieś biblioteki załadować i skąd je wziąć. Szukam i szukam i znaleźć nie moge. Mam już cały dom 3D i brakuje mi tylko paru szczegółów m.in. rynien.
MDT6 Rulezzz
bigdaaddy
 
Posty: 9
Dołączył(a): lut 04, 2006 21:02

Re: Rynna w ADT 2006

Postprzez Mariusz Olszewski » mar 06, 2006 02:30

Nie ma rynien :(
Ja dorysowuję na rzucie obrysy rynien i otwory rur spustowych liniami i okręgami.
Na modelu robię rynny z łuków z odpowiednią wartością thicknes.
Avatar użytkownika
Mariusz Olszewski
 
Posty: 356
Dołączył(a): wrz 30, 2005 14:03

Re: Rynna w ADT 2006

Postprzez bigdaaddy » mar 06, 2006 13:39

Dzieki za odpowiedz

A możę poleciłbyś mi jakiś progam do zaawansowanej wizualizacji domu, czy ADT 2006 i VIZ są najlepsze. Popróbowałem troche różnych programów, ale nie miały takich efektów jakie można uzyskać w VIZ.
MDT6 Rulezzz
bigdaaddy
 
Posty: 9
Dołączył(a): lut 04, 2006 21:02

Re: Rynna w ADT 2006

Postprzez Mariusz Olszewski » mar 06, 2006 14:13

bigdaaddy napisał(a):A możę poleciłbyś mi jakiś progam do zaawansowanej wizualizacji domu

Ten, który sam używam :) AccuRender (nakładka na AutoCADa)
Wszystko na tej stronie było robione w AccuRenderze (parę lat temu).

bigdaaddy napisał(a):czy ADT 2006 i VIZ są najlepsze

Do wizualizacji architektonicznych tak. Z tym, że mówimy o pełnym VIZie a nie "VIZ Render" dodawanym do ADT.
W przypadku tego pierwszego istnieje możliwość dołączania zewnętrznych silników renderujących (jako plug-iny) takich jak; Vray, Brasil i t.p. W przypadku drugiego nie ma takiej możliwości.

bigdaaddy napisał(a):Popróbowałem troche różnych programów, ale nie miały takich efektów jakie można uzyskać w VIZ.

To znaczy?
Pewnie chodzi Ci o Global Illumination i HDRI. W VIZie (z ew. plug-inami) masz to. W najnowszej wersji AccuRendera (beta 4) też to jest.
RPC są, praktycznie, we wszystkich rendererach. Z Caustics bywa różnie ale to nie jest najistotniejszy ficzer w wizualizacjach architektonicznych.

Reasumując, ADT + VIZ to dobra para. ADT + AccuRender 4 też się zapowiada nieźle ale trzeba poczekać kilka miesięcy na wersję finalną.
Avatar użytkownika
Mariusz Olszewski
 
Posty: 356
Dołączył(a): wrz 30, 2005 14:03


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników