_

Stacja robocza Dell vs HP

Wszystko o działającym (lub nie) sprzęcie w pracy CAD-owca.

Stacja robocza Dell vs HP

Postprzez kogoot » gru 10, 2013 18:07

Witam,

Przymierzam się do zakupu stacji roboczej do projektowania 2d w AutoCad 2014.
Przeszukując dostawców oprogramowania oraz dedykowanych stacji roboczych zauważyłem, że większość jak nie wszystkie firmy oferują stacje robocze HP. Zastanawia mnie rzecz, czy stacje HP bardziej wspierają AutoCad'a niż stacje robocze o zbliżonych parametrach niż DELL? Czy to raczej fakt, że dostawców z racji konieczności dostawy ploterów, partnerem HP?

Pozdrawiam
Marcin
kogoot
 
Posty: 1
Dołączył(a): gru 10, 2013 18:03

Re: Stacja robocza Dell vs HP

Postprzez lukasek81 » gru 12, 2013 14:33

Do rysowania 2D w Autocadzie to zwykły komputer ci wystarczy - nie ważne czy laptop czy pc biurkowy, składak. Wydanie kasy na stacje markową - to moze być kosztowne jesli tlyko kożystamy z autocada (ale nie wiem o jakich pieniądzach mówisz)

Wg róznica między Dell a HP to logo - wewnątrz klamoty mogą być te same :) chociaż HP idzie z duchem czasu i teraz też ma gwarancje dorr-to-dorr za free. (nie wiadomo co chcesz kupić - potrzebne parametry do porównań)

HP i Dell to ugruntowane marki jelsi chodzi o dedykowane stacje robocze, ale są też inni gracze na rynku np MSI, BOXX, etc.

wspieranie autocada bardziej przez hp niż dell to wygląda mi tylko na marketingowy slogan
lukasek81
 
Posty: 152
Dołączył(a): cze 23, 2010 14:40

Re: Stacja robocza Dell vs HP

Postprzez Gajdek_2 » sie 11, 2014 15:08

Witam,

przymierzam się do zakupu nowej stacji roboczej, do projektowania CAD 3D. Zastanawiam się między rozwiązaniami HP a IBM/Lenovo. Budżet 6000 - 7000 zł. Co polecacie?
Gajdek_2
 
Posty: 2
Dołączył(a): sie 11, 2014 14:53

Re: Stacja robocza Dell vs HP

Postprzez velaskez » sie 11, 2014 20:57

Mobilnej czy nie?
velaskez
 
Posty: 966
Dołączył(a): paź 05, 2011 23:22
Lokalizacja: UK

Re: Stacja robocza Dell vs HP

Postprzez infinitywaves » sie 12, 2014 05:06

Witam,

sama stacja czy +peryferia, pliki będą bardzo "grube"?
może wystarczy Y510p http://shop.lenovo.com/pl/pl/laptops/lenovo/y-series/y510p/#tab-specyfikacja
taka ciekawostka na rynku, laptop ma 2x GPU http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GT-750M-SLI.91547.0.html, 48 miejsce w rankingu http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-graficzne-rozpiska-osiagow.1174.0.html
drugie GPU w ultrabay zamienne z napędem BR/DVD lub dyskiem HDD/SSD
CPU: http://ark.intel.com/pl/compare/75119,75117 słabszy na 41 miejscu http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-procesory-rozpiska-osiagow.4344.0.html
recenzja http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-IdeaPad-Y510p.97468.0.html
ma msata więc jeden dysk SSD 128GB-256GB na OS +Soft +pliki robocze, drugi np. hybryda 1TB do ultrabay na backupy, magazyn danych i pozamiatane. Najlepsza jest w tym laptopie cena.

Pozdrawiam
I
https://soundcloud.com/infinitywaves
Avatar użytkownika
infinitywaves
 
Posty: 529
Dołączył(a): paź 23, 2011 23:33


Powrót do Hardware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników