_

Warstwy w ACLT2005PL

Forum ogólne, ale nie do zadawania "prostych pytań". Wszystko o CAD, czego nie da się bezpośrednio połączyć z tematyką jednego z poniższych forów tematycznych.

Warstwy w ACLT2005PL

Postprzez jachu » mar 16, 2006 14:35

Witam

Czy jest jakaś metoda żeby przyspieszyć wywoływanie i poruszanie się po manager'erze warstw w ACLT2005pl??? Rozwijanie paska z warstwami lub uruchomienie manager'a trwa wieki. W starszych wersjach CAD'a nie miałem takiego problemu. Może to urok tej wersji? Proszę o opinie i wskazówki.

Z wyrazami szacunku
Jachu
jachu
 
Posty: 24
Dołączył(a): gru 14, 2005 11:01

Re: Warstwy w ACLT2005PL

Postprzez teoffil » mar 17, 2006 13:47

Jest rada!

Kwestia zapisanych ustawień warstw (filtrów managera) ale nie tych z _lman tylko _layer. Jeśli masz zainstalowanego servicepacka do AC2005 to ustaienia te są automatycznie wywalane po uruchomieniu LayerManagera (_layer). Wystarczy wtedy włączyć, ew usunąć miliony filtrów i zaakceptować... po tym manewrze zmiana warstwy z paska śmiga...
Też mnie to często wpieniało. Chciałem zmienić warstwe to w międzyczasie można było kawke zrobić...

Pozdrawiam..
teoffil
 
Posty: 125
Dołączył(a): sty 26, 2006 16:15
Lokalizacja: Kraków

Re: Warstwy w ACLT2005PL

Postprzez jachu » mar 17, 2006 15:43

Witam
Dziękuję za podpowiedź. Nie wiem jednak jak fizycznie ten milion filtrów usunąć. W wolnej chwili proszę o bardziej szczegółowy opis
Pozdrawiam
Jachu
jachu
 
Posty: 24
Dołączył(a): gru 14, 2005 11:01

Re: Warstwy w ACLT2005PL

Postprzez teoffil » mar 17, 2006 17:54

Wskaż pierwszy + <shift> + wskaż ostatni + <del>.
We wcześniejszych wersjach AC nie dało sie zaznaczać z shiftem, a teraz to już działa... przynajmniej u mnie :)
pozdrawiam
teoffil
 
Posty: 125
Dołączył(a): sty 26, 2006 16:15
Lokalizacja: Kraków


Powrót do Forum CAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników