_

"Znajdź i zamień" obiekt na blok.

Forum poświęcone flagowemu produktowi oraz aplikacjom pochodnym Autodesku. To jedyne forum mające w tytule nazwę programu, a to ze względu na jego olbrzymią popularność w Polsce. Można tutaj umieszczać również posty z ogólnie pojętej tematyki "Kreślarskie 2D".

"Znajdź i zamień" obiekt na blok.

Postprzez Furio85 » sie 20, 2020 11:39

Witam,

Na konkretnym przykładzie: jest sobie 6 rożnych obiektów(nie bloków) np. kwadrat zbudowany z pollini w ilości po 100 szt. Czy jest lisp lub polecenie w cad 2016
które po wybraniu jednego obiektu(obiekty są dokładnie takie same) stworzyło by 100 bloków o jednej nazwie np. Lampa A1

Pozdrawiam
Furio85
 
Posty: 28
Dołączył(a): gru 03, 2015 11:00

Re: "Znajdź i zamień" obiekt na blok.

Postprzez kruuger » sie 20, 2020 12:14

nie, tylko programowo.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4893
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: "Znajdź i zamień" obiekt na blok.

Postprzez Furio85 » sie 20, 2020 12:22

kruuger napisał(a):nie, tylko programowo.


Rozumiem czyli po prostu sie nie da tego zrobić dostępnymi narzędziami, swoją drogą to było by to naprawdę fajne narzędzie.

Pozdrawiam
Furio85
 
Posty: 28
Dołączył(a): gru 03, 2015 11:00

Re: "Znajdź i zamień" obiekt na blok.

Postprzez kruuger » sie 21, 2020 09:17

Furio85 napisał(a):
kruuger napisał(a):nie, tylko programowo.


Rozumiem czyli po prostu sie nie da tego zrobić dostępnymi narzędziami, swoją drogą to było by to naprawdę fajne narzędzie.

Pozdrawiam

ktos zawalil sprawe. jesli byloby poprawnie zrobione na poczatku blokiem, nie trzeba by tak kombinowac teraz...
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4893
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków

Re: "Znajdź i zamień" obiekt na blok.

Postprzez GekOn » sie 21, 2020 12:43

da się - np. przy użyciu BricsCAD i polecenia BLOCKIFY.
Zamieni wszystkie podobne (wybrane) obiekty na bloki.

BricsCAD ma 30 dni trial w pełnej funkcjonalności - zainstaluj i przetestuj.
Z tego co mi się wydaje to ZWCAD też takie polecenie ostatnio dodał.
GekOn
www.gekoncad.pl | www.warancad.pl
GekOn
 
Posty: 24
Dołączył(a): sty 26, 2017 21:05

Re: "Znajdź i zamień" obiekt na blok.

Postprzez miro88 » sie 24, 2020 18:19

nie, tylko programowo.

Jest jakiś Lisp do tego?
miro88
 
Posty: 120
Dołączył(a): wrz 24, 2009 00:48
Lokalizacja: Wieliczka

Re: "Znajdź i zamień" obiekt na blok.

Postprzez kruuger » sie 25, 2020 13:20

miro88 napisał(a):
nie, tylko programowo.

Jest jakiś Lisp do tego?

http://www.theswamp.org/index.php?topic=55186.0
k.
Avatar użytkownika
kruuger
 
Posty: 4893
Dołączył(a): paź 27, 2005 20:14
Lokalizacja: Kraków


Powrót do AutoCAD

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników